Ont i nacken

De näst vanligaste orsaken till att patienter uppsöker en kiropraktormottagning är smärtor och besvär från nacken. Dessa kan uppstå som en akut nackspärr med kraftig värk eller komma långsamt smygande med gradvist ökande stelhet och smärtor.

Ibland stannar smärtorna i nacken men ofta strålar de ner i en arm/skuldran eller ger huvudvärk. Yrsel och illamående är andra vanliga symptom, som ofta kan sättas i samband med en patients nackbesvär. De grundläggande orsakerna har ofta funnits där en tid och sedan ökar besvären, ofta efter enkla belastningar.

En patient kan ofta berätta om långvarig trötthet i nacken efter en arbetsdag som senaste tiden blivit värre och värre, detta är inte ovanliga ord från en patient akut nackspärr.

Vad kan en Kiropraktor göra?

Kiropraktorn är utbildade i att undersöka besvär från nacken så att du först och främst kan få en korrekt diagnos och känna dig trygg. Om besvären kommer från en störning i ryggradens normala rörelsemönster, kan Kiropraktorn påbörja en behandling.

Det är kiropraktorns gedigna utbildning och erfarenhet som gör att dina nackbesvär bäst behandlas utav oss. Ett flertal studier både i Sverige och i utlandet visar att kiropraktisk behandling är en mycket effektiv behandlingsform vid akuta och kroniska nackbesvär.