Kiropraktorkliniken Rtel

Naprapati

Naprapati handlar om att förebygga, utreda och behandla funktionsrubbningar och smärttillstånd i leder, muskler och bindväv, såväl akuta som kroniska.

Naprapaternas specialitet är att kombinera en hög kompetens inom ortopedisk medicin med mycket god kunskap om rörelseorganens specifika funktion. Exempel på vanliga smärttillstånd, som med gott resultat behandlas av naprapater, är nackspärr, ryggskott, spänningshuvudvärk, tennisarmbåge, musarm samt skulder-, axel-, ländryggs-, ischias-, knä- och hälsenebesvär.

Utbildningen till legitimerad naprapat sker vid Naprapathögskolan i Stockholm. Utbildningen består av fyra års heltidsstudier samt ett femte år som utgörs av praktiktjänstgöring inom hälso- och sjukvård, för att sedan ansöka om legitimation av Socialstyrelsen. Socialstyrelsen är tillsynsmyndighet för naprapater.

Men du behöver inte ha ett specifikt besvär för att gå till naprapat. Förebygg framtida besvär redan nu. Vi ger dig individuella tips och råd samt hjälper dig med ergonomi, träningsprogram och motivation.