Naprapat Strängnäs

Är du påverkad av smärtor eller problem som har sitt ursprung i kroppens muskel, led eller nervsystem. Vänd dig då till Naprapat Strängnäs. Specialiserad inom akut, idrotts och belastningsskador.

Naprapat Strängnäs behandlar ryggont, huvudvärk, nackspärr, ischias, idrottsskador och arbetsrelaterade besvär och övriga störningar i kroppens skelett, muskler, leder och nervsystem. Många naprapater har även haft förmånen att lära sig unika behandlingsmetoder som är effektiv mot kroniska besvär såsom whiplashskador och fibromyalgi.

Naprapat Strängnäs kan göra en naprapatisk behandling som förbättrar kroppens funktions och prestationsförmåga vilket minimerar besvär ifrån kroppens muskler och leder. Naprapat Strängnäs arbetar även med förebyggande åtgärder såsom rehab, ergonomisk rådgivning och posturalanalys.

Ett besök hos Naprapaten
Har du ont i onödan? En Naprapat kan både rygg, nacke, leder och muskler Idrottsskador & träningsråd.

Hur arbetar en naprapat?
Olika smärttillstånd kan uppstå genom att samspelet mellan muskler och leder inte fungerar optimalt. Grunden för naprapati är ett helhetstänkande där ortopedisk medicin kombineras med specifik kunskap om rörelseapparatens uppbyggnad och funktion.

Behandlingsmetoderna en naprapat använder är mobilisering och manipulationstekniker i kombination med massage och stretching. Vid behov används även akupunktur, TENS eller ultraljud. Behandlingen följs vanligen upp med individuella träningsprogram och råd om ergonomi samt eventuella hemövningar.

Vilka besvär behandlar en naprapat?
Nacke: Huvudvärk, nackspärr, stelhet, spänningar Ländrygg: Ryggskott, ischias, stelhet, värk Arm: Domningar/värk, tennisarmbåge, musarm, golfarmbåge Ben: Muskelbristning, knäskador Fot: Vrickningar, hälseneproblem, smärttillstånd

Måste man ha ont för att gå till en naprapat?
Nej, många väljer idag att komma i förebyggande syfte för att slippa få ont och lätta på spänningar. Behandlingen är då många gånger massage och stretching

Vad är Naprapati?
Ungefär 80 procent av Sveriges befolkning har någon gång besvär med ryggen. Ryggont är idag en av våra stora folk- sjukdomar. Naprapati är en modern behandlingsform inom fysioterapin med inriktning på rygg-, led-, nacke- och muskelbesvär.

Naprapaten arbetar med funktionella störningar och sjukdomar i rörelseapparaten. Naprapaten arbetar med att återställa rörelseförmågan. Metoden har utarbetats i USA under många års forskning .Behandlingen har visat sig mycket effektiv, smärtreducerande samt prestationshöjande.

Utbildning
Naprapaten har en grundmedicinsk utbildning med specialisering i naprapati, massage, sjukgymnastik, idrottsskador och träningsråd. Utbildningen till Naprapat sker vid Naprapathögskolan i Stockholm som erbjuder en fyraårig heltidsutbildning motsvarande 160 poäng. Utbildningen avslutas med ett examensarbete motsvarande C- betygsuppsats. För att bli legitimerad naprapat måste man dessutom under ett år tjänstgöra som assistent inom hälso- och sjukvården. Alltså tar det 5 år att utbilda sig till legitimerad naprapat.

Vad kan Naprapaten göra?
Genom patientens berättelse och en grundlig undersökning tar naprapaten reda på vad som orsakar problemet. Man kontrollerar hållningsfel samt att alla rörelser är symmetriska. Naprapaten sysslar idag också mycket med idrottsmedicin.

Flera idrottsklubbar har idag permanenta naprapater som tar hand om akutskadedelen. Likaså arbetar naprapater inom och med företag stora som små. Sjukfrånvarokostnader är höga för företagen och det lönar sig att ha frisk, nöjd och glad personal.

Vad för slags behandling får man hos en Naprapat?
Naprapaten arbetar med olika behandlingsformer som mobilisering, manipulering, massage, sjukgymnastik, träningsråd, stretchingråd, elektromedicinsk behandling samt med ergonomisk rådgivning.

en naprapat är medlem i Svenska Naprapatförbundet och har kollektivt en behandlingsskadeförsäkring vilket ytterligare ökar tryggheten för patienten.

Denna webbplats är en snabb genväg för de som behöver komma i kontakt med naprapater och vill hitta det bästa företaget för uppgiften.

Anmäl ert företag redan nu. Företag som anmäler sig innan lansering erbjuds gratis bastjänst i 6 mån (värde 1000 kr/månad) helt utan förpliktelser. Skriv ett mail till info@larsastrom.se med företagsuppgifter, bild och logotyp. Företag som köper vår bastjänst och plustjänst hamnar alltid högst upp i sökresultatet.

Naprapat Strängnäs

Detta inlägg postades i Okategoriserade den av .