naprapat nykvarn

naprapat nykvarn tar hand om dig om du är påverkad av smärtor eller problem som har sitt ursprung i kroppens muskel, led eller nervsystem. Vänd dig då till oss, vi är specialiserad inom akut, idrotts och belastningsskador.

naprapat nykvarn behandlar ryggont, huvudvärk, nackspärr, ischias, idrottsskador och arbetsrelaterade besvär och övriga störningar i kroppens skelett, muskler, leder och nervsystem. Vi på naprapat nykvarn har även haft förmånen att lära oss unika behandlingsmetoder som är effektiv mot kroniska besvär såsom whiplashskador och fibromyalgi.

naprapat nykvarn kan göra en kiropraktisk behandling som förbättrar kroppens funktions och prestationsförmåga vilket minimerar besvär ifrån kroppens muskler och leder. naprapat nykvarn arbetar även med förebyggande åtgärder såsom rehab, ergonomisk rådgivning och posturalanalys.

Kiropraktik är ett vårdyrke som fokuserar på störningar i det muskuloskeletala systemet och nervsystemet, och effekterna av dessa störningar på allmän hälsa. Kiropraktisk vård används oftast för att behandla neuromusculoskeletala problem, inklusive – men inte begränsat till – ryggvärk, nacksmärta, smärta i lederna i armar eller ben, och huvudvärk.

Kiropraktik är en drogfri, praktisk strategi för hälsa-och sjukvård som innehåller undersökning, diagnos och behandling. Kiropraktorer har bred diagnostisk kompetens och är även utbildade för att kunna rekommendera terapeutiska och rehabiliterande övningar, samt att ge närings-, kost-och livsstil rådgivning.

De vanligaste terapeutiska förfarande som utförs av kiropraktorer kallas ”spinal manipulation”, även kallad ”kiropraktisk justering”. Syftet med manipulation är att återställa rörligheten genom att manuellt tillämpa en kontrollerad kraft i leder som har blivit hypomobila – eller begränsas i deras rörlighet – som ett resultat av en vävnads- skada.

Vävnadsskada kan orsakas av en enda traumatisk händelse, till exempel felaktigt lyft av ett tungt föremål, eller genom upprepade påfrestningar, som att sitta i en besvärlig situation med dålig kroppshållning under en längre tid.
I båda fallen kan skadade vävnader genomgå fysiska och kemiska förändringar som kan orsaka inflammation, smärta och minskad funktion.

Manipulation, eller justering, återställer rörligheten och lindrar därmed smärta och muskelspänning, och gör det möjligt för vävnaden att läka.

Kiropraktisk justering orsakar sällan obehag. Dock kan patienter ibland uppleva lätt ömhet efter behandling (liksom efter vissa former av motion) som vanligen försvinner inom 12 till 48 timmar.

Oftast arbetar en kiropraktor med en s k droppbänk. Den är bland annat mycket lämpad för att behandla äldre personer, då man kan utföra behandlingarna/ledjusteringarna på ett mycket mjukare sätt..
Välkommen till naprapat nykvarn

Detta inlägg postades i Okategoriserade den av .

Naprapat Nykvarn

Är du påverkad av smärtor eller problem som har sitt ursprung i kroppens muskel, led eller nervsystem. Vänd dig då till Naprapat Nykvarn. Specialiserad inom akut, idrotts och belastningsskador.

Naprapat Nykvarn behandlar ryggont, huvudvärk, nackspärr, ischias, idrottsskador och arbetsrelaterade besvär och övriga störningar i kroppens skelett, muskler, leder och nervsystem. Många naprapater har även haft förmånen att lära sig unika behandlingsmetoder som är effektiv mot kroniska besvär såsom whiplashskador och fibromyalgi.

Naprapat Nykvarn kan göra en naprapatisk behandling som förbättrar kroppens funktions och prestationsförmåga vilket minimerar besvär ifrån kroppens muskler och leder. Naprapat Nykvarn arbetar även med förebyggande åtgärder såsom rehab, ergonomisk rådgivning och posturalanalys.

Ett besök hos Naprapaten
Har du ont i onödan? En Naprapat kan både rygg, nacke, leder och muskler Idrottsskador & träningsråd.

Hur arbetar en naprapat?
Olika smärttillstånd kan uppstå genom att samspelet mellan muskler och leder inte fungerar optimalt. Grunden för naprapati är ett helhetstänkande där ortopedisk medicin kombineras med specifik kunskap om rörelseapparatens uppbyggnad och funktion.

Behandlingsmetoderna en naprapat använder är mobilisering och manipulationstekniker i kombination med massage och stretching. Vid behov används även akupunktur, TENS eller ultraljud. Behandlingen följs vanligen upp med individuella träningsprogram och råd om ergonomi samt eventuella hemövningar.

Vilka besvär behandlar en naprapat?
Nacke: Huvudvärk, nackspärr, stelhet, spänningar Ländrygg: Ryggskott, ischias, stelhet, värk Arm: Domningar/värk, tennisarmbåge, musarm, golfarmbåge Ben: Muskelbristning, knäskador Fot: Vrickningar, hälseneproblem, smärttillstånd

Måste man ha ont för att gå till en naprapat?
Nej, många väljer idag att komma i förebyggande syfte för att slippa få ont och lätta på spänningar. Behandlingen är då många gånger massage och stretching

Vad är Naprapati?
Ungefär 80 procent av Sveriges befolkning har någon gång besvär med ryggen. Ryggont är idag en av våra stora folk- sjukdomar. Naprapati är en modern behandlingsform inom fysioterapin med inriktning på rygg-, led-, nacke- och muskelbesvär.

Naprapaten arbetar med funktionella störningar och sjukdomar i rörelseapparaten. Naprapaten arbetar med att återställa rörelseförmågan. Metoden har utarbetats i USA under många års forskning .Behandlingen har visat sig mycket effektiv, smärtreducerande samt prestationshöjande.

Utbildning
Naprapaten har en grundmedicinsk utbildning med specialisering i naprapati, massage, sjukgymnastik, idrottsskador och träningsråd. Utbildningen till Naprapat sker vid Naprapathögskolan i Stockholm som erbjuder en fyraårig heltidsutbildning motsvarande 160 poäng. Utbildningen avslutas med ett examensarbete motsvarande C- betygsuppsats. För att bli legitimerad naprapat måste man dessutom under ett år tjänstgöra som assistent inom hälso- och sjukvården. Alltså tar det 5 år att utbilda sig till legitimerad naprapat.

Vad kan Naprapaten göra?
Genom patientens berättelse och en grundlig undersökning tar naprapaten reda på vad som orsakar problemet. Man kontrollerar hållningsfel samt att alla rörelser är symmetriska. Naprapaten sysslar idag också mycket med idrottsmedicin.

Flera idrottsklubbar har idag permanenta naprapater som tar hand om akutskadedelen. Likaså arbetar naprapater inom och med företag stora som små. Sjukfrånvarokostnader är höga för företagen och det lönar sig att ha frisk, nöjd och glad personal.

Vad för slags behandling får man hos en Naprapat?
Naprapaten arbetar med olika behandlingsformer som mobilisering, manipulering, massage, sjukgymnastik, träningsråd, stretchingråd, elektromedicinsk behandling samt med ergonomisk rådgivning.

en naprapat är medlem i Svenska Naprapatförbundet och har kollektivt en behandlingsskadeförsäkring vilket ytterligare ökar tryggheten för patienten.

Denna webbplats är en snabb genväg för de som behöver komma i kontakt med naprapater och vill hitta det bästa företaget för uppgiften.

Anmäl ert företag redan nu. Företag som anmäler sig innan lansering erbjuds gratis bastjänst i 6 mån (värde 1000 kr/månad) helt utan förpliktelser. Skriv ett mail till info@larsastrom.se med företagsuppgifter, bild och logotyp. Företag som köper vår bastjänst och plustjänst hamnar alltid högst upp i sökresultatet.

Naprapat Nykvarn

Detta inlägg postades i Okategoriserade den av .