Nackbesvär

Smärta i nacken är vanligt

De flesta får ont i nacken och axlarna någon gång. Det är vanligt att man blivit stel i musklerna efter att ha suttit länge, exempelvis framför datorn. Men smärtan kan också bero på stress eller en inflammation i ett senfäste. Kiropraktorn gör alltid en grundlig undersökning för att kunna sätta en diagnos och ge adekvat behandling.

Vid akut nacksmärta (nackspärr) syftar behandlingen till att minska smärtan och återställa rörligheten. vid undersökningen utrönas orsaken till smärtan därefter påbörjas behandlingen. Den kiropraktiska behandlingen ger ofta direkt mycket god smärtlindrande effekt, detta är viktigt för att du ska börja röra dig normalt igen. Specifik rehabiliteringsträning ges för att stärka upp svaga muskler.

Vid kroniska besvär eller återkommande akuta nackspärr görs en analys av hela kroppens funktion. Ofta sitter felet i samma område som symtomen finns, men ibland kan problemen orsakas av dysfunktion i leder långt ifrån, t ex i bröstryggen, käkleden, skuldra eller leder i armen. Det är vanligt att man har en obalans av leder som är stela och leder som rör sig för mycket. Behandlingen består av specifik ledjustering mot de stela lederna för att återställa en jämn rörlighet. Specifik rehabiliteringsträning görs i området.