Knäbesvär

Att ha smärta och/eller stelhet i knä är något som blir mer och mer vanligt i moderna Sverige. Vanligast är besvär med smärta som uppstår i samband med ansträngning såsom jogging men efter smärtor efter skada.

Besvär med knät yttrar sig ofta som smärta på utsidan, insidan eller precis nedanför knäskålen. Att knät låser sig och ger ifrån sig ett knakande ljud hör inte ovanligheterna för denna patientgrupp.

Beroende på vad som är orsaken till dina knäbesvär så är också behandlingseffekten olika, nästan alla besvär med knät kan lindras med hjälp av kiropraktor och majoriteten av patienter blir besvärsfria.

En kiropraktor behandlar dina knäbesvär enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. En tidsplan sätts alltid upp så att du vet hur länge och hur ofta du behöver hjälp.

En kiropraktisk behandling av kroppen med holistisk syn på kroppen och dess led- och muskelfunktion. Fokus ligger på att optimera led- och muskelfunktion i fot, knä och höft för att minska den mekaniskt överbelastade knäleden. Detta görs genom manipulation/mobilisering av stela leder, töjning av de muskler som fäster in i området med hjälp av kiropraktorn samt hemövningar.

Träningsövningar för att stärka upp området är även nödvändigt för att besväret inte ska komma tillbaka efter behandling avslutats.

 

Komplement till kiropraktisk behandling är kortisoninjektioner, antiinflammatorisk medicin och/eller ortopediska skoinlägg. Dessa kan ofta undvikas med hjälp av en kiropraktor och på så vis snabbare komma tillbaka till träningen.

 

Vanliga exempel på knäbesvär är löparknä (ont på utsidan av knä), medial knäsmärta (ont på insidan av knä) och hopparknä (ont på framsidan av knä), artros (förslitningar av knäleden) etc.