Kiropraktor Skattkärr i Värmland

Kiropraktor Skattkärr i Värmland tar hand om dig om du är påverkad av smärtor eller problem som har sitt ursprung i kroppens muskel, led eller nervsystem. Vänd dig då till oss, vi är specialiserad inom akut, idrotts och belastningsskador.

Kiropraktor Skattkärr i Värmland behandlar ryggont, huvudvärk, nackspärr, ischias, idrottsskador och arbetsrelaterade besvär och övriga störningar i kroppens skelett, muskler, leder och nervsystem. Vi på Kiropraktor Skattkärr i Värmland har även haft förmånen att lära oss unika behandlingsmetoder som är effektiv mot kroniska besvär såsom whiplashskador och fibromyalgi.

Kiropraktor Skattkärr i Värmland kan göra en kiropraktisk behandling som förbättrar kroppens funktions och prestationsförmåga vilket minimerar besvär ifrån kroppens muskler och leder. Kiropraktor Skattkärr i Värmland arbetar även med förebyggande åtgärder såsom rehab, ergonomisk rådgivning och posturalanalys.

Kiropraktik är ett vårdyrke som fokuserar på störningar i det muskuloskeletala systemet och nervsystemet, och effekterna av dessa störningar på allmän hälsa. Kiropraktisk vård används oftast för att behandla neuromusculoskeletala problem, inklusive – men inte begränsat till – ryggvärk, nacksmärta, smärta i lederna i armar eller ben, och huvudvärk.

Kiropraktik är en drogfri, praktisk strategi för hälsa-och sjukvård som innehåller undersökning, diagnos och behandling. Kiropraktorer har bred diagnostisk kompetens och är även utbildade för att kunna rekommendera terapeutiska och rehabiliterande övningar, samt att ge närings-, kost-och livsstil rådgivning.

De vanligaste terapeutiska förfarande som utförs av kiropraktorer kallas ”spinal manipulation”, även kallad ”kiropraktisk justering”. Syftet med manipulation är att återställa rörligheten genom att manuellt tillämpa en kontrollerad kraft i leder som har blivit hypomobila – eller begränsas i deras rörlighet – som ett resultat av en vävnads- skada. Vävnadsskada kan orsakas av en enda traumatisk händelse, till exempel felaktigt lyft av ett tungt föremål, eller genom upprepade påfrestningar, som att sitta i en besvärlig situation med dålig kroppshållning under en längre tid.
I båda fallen kan skadade vävnader genomgå fysiska och kemiska förändringar som kan orsaka inflammation, smärta och minskad funktion.
Manipulation, eller justering, återställer rörligheten och lindrar därmed smärta och muskelspänning, och gör det möjligt för vävnaden att läka.

Kiropraktisk justering orsakar sällan obehag. Dock kan patienter ibland uppleva lätt ömhet efter behandling (liksom efter vissa former av motion) som vanligen försvinner inom 12 till 48 timmar.

Oftast arbetar en kiropraktor med en s k droppbänk. Den är bland annat mycket lämpad för att behandla äldre personer, då man kan utföra behandlingarna/ledjusteringarna på ett mycket mjukare sätt..
Välkommen till Kiropraktor Skattkärr i Värmland

Detta inlägg postades i Okategoriserade den av .