Kiropraktor Naprapat Fysioterapeut i Kiruna

 

 • 1. Yogahälsan

  Gruvvägen 17A, Kiruna (632 meter bort)
  Alternativ och holistisk hälsotjänst Kiropraktor Vård

 • 2. Essense i Kiruna – Massage Yoga Zonterapi Akupressur

  Adolf Hedinsvägen 58, Kiruna (830 meter bort)
  Massage Yoga studio Reflexolog
  “Otroligt duktig massör och zonterapeut, har hjälpt mig många ggr.”

 • 3. KirunaKiropraktorerna

  stängt för dagen
  Satellitvägen 26, Kiruna (3 km bort)
  Kiropraktor Vårdcentral

 • 4. Alternativ Hälsan

  (947 meter bort) Alternativ och holistisk hälso tjänst Vård Kiropraktor

 • 5. Soulistic – Ekologisk hudvård, Spa & Hälsa

  Jägaregatan 36, Kiruna (1369 meter bort)
  Alternativ och holistisk hälso tjänst Hudvårdstjänst

 

 

Är du påverkad av smärtor eller problem som har sitt ursprung i kroppens muskel, led eller nervsystem. Vänd dig då till oss, Johan Axelsson Legitimerad Kiropraktor i Kiruna. Specialiserad inom akut, idrotts och belastningsskador.

Vår kiropraktor i Kiruna

Vår kiropraktor behandlar ryggont, huvudvärk, nackspärr, ischias, idrottsskador och arbetsrelaterade besvär och övriga störningar i kroppens skelett, muskler, leder och nervsystem. Har även haft förmånen att gå som lärling hos Professor Anders Karlsson och lära mig hans unika behandlingsmetod som är effektiv mot kroniska besvär såsom whiplashskador och fibromyalgi.

Behöver du kiropraktisk behandling som förbättrar kroppens funktions och prestationsförmåga vilket minimerar besvär ifrån kroppens muskler och leder. Arbetar även med förebyggande åtgärder såsom rehab, ergonomisk rådgivning och posturalanalys.

Varmt välkommen på ett besök till oss på Kiropraktor i Kiruna

Kiropraktik är ett vårdyrke som fokuserar på störningar i det muskuloskeletala systemet och nervsystemet, och effekterna av dessa störningar på allmän hälsa. Kiropraktisk vård används oftast för att behandla neuromusculoskeletala problem, inklusive – men inte begränsat till – ryggvärk, nacksmärta, smärta i lederna i armar eller ben, och huvudvärk.

Kiropraktik är en drogfri, praktisk strategi för hälsa-och sjukvård som innehåller undersökning, diagnos och behandling. Kiropraktorer har bred diagnostisk kompetens och är även utbildade för att kunna rekommendera terapeutiska och rehabiliterande övningar, samt att ge närings-, kost-och livsstil rådgivning.

De vanligaste terapeutiska förfarande som utförs av kiropraktorer kallas ”spinal manipulation”, även kallad ”kiropraktisk justering”. Syftet med manipulation är att återställa rörligheten genom att manuellt tillämpa en kontrollerad kraft i leder som har blivit hypomobila – eller begränsas i deras rörlighet – som ett resultat av en vävnads- skada. Vävnadsskada kan orsakas av en enda traumatisk händelse, till exempel felaktigt lyft av ett tungt föremål, eller genom upprepade påfrestningar, som att sitta i en besvärlig situation med dålig kroppshållning under en längre tid.

I båda fallen kan skadade vävnader genomgå fysiska och kemiska förändringar som kan orsaka inflammation, smärta och minskad funktion. Manipulation, eller justering, återställer rörligheten och lindrar därmed smärta och muskelspänning, och gör det möjligt för vävnaden att läka.

Kiropraktisk justering orsakar sällan obehag. Dock kan patienter ibland uppleva lätt ömhet efter behandling (liksom efter vissa former av motion) som vanligen försvinner inom 12 till 48 timmar.

Vår kiropraktor i Kiruna arbetar med en s k droppbänk. Den är bl a mycket lämpad för att behandla äldre personer, då man kan utföra behandlingarna/ledjusteringarna på ett mycket mjukare sätt.