Höftbesvär

Att ha ont i höften kan för många människor ha en allvarlig och negativ inverkan på deras livskvalité i vardagen och träningen. I ett modernt Sverige där fler och fler spenderar sina dagarna sittande så uppstår brister i vår förmåga att stabilisera och använda vår kropp i rörelse. Besvären uppstår oftast först som stelhet men övergår ofta till smärtsymtom.

Höftbesvär är sällan isolerat och symtomen yttrar sig ofta även i ländrygg och knän. Desto yngre patient desto oftare är besvärens ursprung från muskulaturen medan hos en äldre patient är det ofta en kombination mellan förslitning och mjukdelar.

En kiropraktor behandlar dina höftbesvär enligt vetenskap och beprövad erfarenhet. Höftbesvären angrips ofta genom att påverka ett flertal faktorer, exempelvis arbetsergonomin och de stela muskler denna leder till. Stelhet i ledområden behandlas av kiropraktorn och anpassade rehabövningar ordineras för bästa behandlingsresultat.

Kiropraktisk behandling är mycket effektivt vid höftbesvär, både vid en frisk led såväl som en försliten. Ett flertal studier har visat positiva resultat av kiropraktisk vård på patient i kö till höftprotes. Kontentan är att det är aldrig försent att motverka sina höftbesvär!